čtvrtek 12. února 2015

Pestovanie levandule

Vůně i modrofialková barva levandule lékařské (Lavandula officinalis) umí člověka příjemně omámit. K jejímu pěstování nemusíte mít ani zahradu: levandule. Semínka levandule zasejeme do misky nebo truhlíku v průběhu února a . Ak sa chystáte pestovať levanduľu, skúste sa držať niekoľkých základných pravidiel.


Pestovanie levandule zo semena Rady od nefertity7.

Pokračujeme v seriály o sadení levandule zo semienok. Opätovne zdôrazňujeme , že tento spôsob sadenia je najzložitejší a najpomalší. Bydlení, zahrada Archiv Podobné 29.


Levandule je známá pro svou nezaměnitelnou vůni a prokazatelné léčivé účinky. Je to vytrvalý polokeř dorůstající při kvetení až do výšky cm. Vyžaduje sušší a slunné stanoviště. Hoci jej pestovanie nie je náročné, je nutné vedieť, ako na to.


Veľkým nepriateľom levandule je vlhkosť zadržiavaná v pôde.

Tipy a rady pre úspešné pestovanie levandule. Kto by nepoznal levanduľu, jej jemné fialkasté kvety s nezameniteľnou vôňou? Kľúčové slová: sadenie levandule strihanie levandule presádzanie levandule levandula pestovanie. A najmä, starostlivosť o levanduľu si nevyžaduje žiadne extra odborné znalosti a zručnosti. V tomto článku sa dozviete rôzne tipy a triky na pestovanie levandule.


Veľmi dôležitá súčasť pestovania levandule. Na jar, aby sme mali mohutnejší ker a po odkvete. Nikdy nestrihájte do drevnatej časti, ale . Chcete mít levanduli krásně rozkvetlou každý rok?


Podívejte se na krátké a názorné video v. Marec je mesiac výsevov a predpestovania. Lenže vypestovať si túto obľúbenú rastlinku zo semienka nezvládne každý. Svými fialovými, modrými, růžovými nebo bílými květy krásně ozdobí a provoní naši zahrádku nebo balkón. Pěstování levandule se vyplatí. Levandule potřebují propustnou, nejlépe písčitou půdu a dobré odvodnění.


Dobře se osvědčuje pěstování levandule na mírně svažitých místech nebo ve . Přejít na Rozmnožovanie levandule - Vhodná pôda pre optimálny rast levandule predstavuje priepustný, piesčitý a slabo vápenatý substrát.

Klíčová slova: - Jak pěstovat levanduli Jak přesazovat levanduli Jak se přesazuje levandule Jak se sází.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky