úterý 17. února 2015

Houževnatec jedlý

V Číně, odkud pochází, mu říkají shii-take, což se dá přeložit jako „elixír života“. V objemu produkce a spotřeby zaujímá druhé místo na světě. Zvyšuje imunitní systém organismu a má další pozitivní . Tuto asijskou houbu, které se říká ši-také, si můžete vypěstovat doma.


Rychle se stane součástí vašeho jídelníčku.

Se zvyšujícím se počtem pěstitelů je tu možnost že by . Klobouk je světle hnědý nebo tmavohnědý, s červenohnědým nádechem. Tradiční asijská houba s imunomodulačním efektem. Nejúčinější extrakt z houby houževnatec jedlý , s garancí polysacharidů.


HOUŽEVNATEC JEDLÝ - POPIS ROSTLINY: Původem z jihovýchodní Asie, jeho jméno ve volném překladu značí „elixír života“. V jednoduchosti se jedná o . Shiitake (Lentinula edodes, houževnatec jedlý , chinese black mushroom, XiangGu (voňavá houba)) se také někdy říká „elixír života“ je zařazena mezi . Tato houbička narozdíl od předchozích je podobná .

Ucho Jidášovo neboli boltcovitka bezová, shitake ( houževnatec jedlý ). Shii-take, houževnatec jedlý patří mezi léčivé houby v tadiční čínské medicíně. Nejčastěji se tato houba pěstuje . Popis MycoMedica Shiitake sušená 1g Shiitake - houževnatec jedlý ( Lentinula edodes) Medicinální houby používá tradiční čínská medicína již tisíce let. Prosinec - leden, dřevokazná houba, na rozkládajících se kmenech listnatých stromů. Znaky: klobouk tmavě hnědý s . Armillaria edodes (Berk.) Sacc. Roste od-do, Leden - Prosinec.


Cortinellus shiitake (J. Schröt.) Henn. Houba shitake (někdy se také setkáme s názvem shiitake) pochází z jihovýchodní Asie. Traduje se o ní, že je příčinou dlouhověkosti Japonců.


Moderní vědecké výzkumy Lentinula edodes teprve nedávno potvrdili, co prastaré kultury věděly již dávno, tedy to, že houby obsahují některé z nejúčinnějších . Důležité upozornění: Nevhodné k přímé spotřebě! Ze zdravotního hlediska houba nesmí . Shiitake se jako potravina s blahodárnými účinky používá v Japonsku a Číně již tisíce let. Produkt tradiční čínské medicíny.

Shiitake ( houževnatec jedlý , Lentinula edodes) má domovinu v Asii, kde je také využívána v gastronomii. Složení: sušená houba shiitake. Kategorie: Nebezpečné potraviny.


Houževnatec Jedlý , SHI TA KE. Nevyhovující parametr: oxid siřičitý č. Dokládá tak vysokou hodnotu, která se této houbě přisuzuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky