pondělí 16. února 2015

Curcuma pěstování

Jeho pěstování je nejvíce rozšířeno . Jedná se o poměrně nenáročnou rostlinu na pěstování. Má mnoho druhů, u nás jsou k dostání Curcuma alismatifolia a Curcuma australasica. Asi mnohé pro mnohé z vás bude překvapením, že kurkuma je vlastně zázvor.


Kurkuma - Curcuma alismatifolia.

Curcuma - Lifestylový server o cestování, bydlení a dále na téma jako je zahrada, dům a stavba. Ak chcete na jar pokračovať v pestovaní kurkumovníka, uschovajte časť . Curcuma longa - půvabná rostlina, která má pro nás Evropany nádech exotiky,. Spojení slov curcuma pokojová rostlina je poměrně neobvyklé. Teplota pro její pěstování by se měla pohybovat okolo stupňů.


Pěstuje se jako pokojovka, jejíž kořen je . Málokdo však ví, že tato krásná rostlina je také pokojovou květinou, pěstovanou i pro svou krásu.

Dorůst může do výšky až metru. Má dlouhé stonky, na kterých . Zázvor má hlízy, pěstuje se v květináči, nebo truhlíku, . Pokud by vás zajímalo jak se pěstuje detailněji, návod je v eBoocích . This Pin was discovered by Miloslava Chovancová. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Dnes se ale pěstuje jako kulturní plodina také v Africe a Americe.


Lze ji pěstovat v květináči. Koupila jsem ji v Hornbachu a zřejmě je to ta bez podnázvu jen Curcuma nebo. K optimálnímu pěstování vyžaduje kurkuma světlé stanoviště, písčitohlinitou půdu, čisté prostředí, optimálně roste při . Dále je pěstována v Srí Lance, v Číně, v Indonésii, Peru či na Jamajce.


Pěstování vyžaduje stejných podmínek a stejné péče jako pěstění . FOTOGALERIE curcuma , dlouhá, . Patří do čeledi zázvorovitých, svůj. Měsíček lékařský Měsíček je samozřejmě jedna z nej …. Je to opravdu velice silná a účinná bylinka, i když .

Kvet kurkumy je veľmi dekoratívny, avšak pri pestovaní v nádobe vykvitne skôr zriedkavo. Plodom sú mnohosemenné tobolky,. Hlavně pro rozbíjení blokád a pro své protizánětlivé . V létě curcuma vyžaduje slunné světlé stanoviště, nesnáší ale přímé polední slunce.


Curcuma se také hojně využívá jako koření, hlavně její kořenová část,.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky