pátek 27. února 2015

Sázení trávy

Hustý zelený trávník je nejdůležitější částí zahrady. Teprve v jeho sousedství ostatní barevné květiny a další rostliny náležitě vyniknou. Nás návod krok za krokem Vám zakládání trávníku velmi usnadní. Tráva sice roste sama, ale stává se, že nám doslova zmizí před očima.


Proto bychom měli trávníku věnovat potřebnou péči.

Začal květen, teplé období s dostatkem vláhy, kdy je dobré založit nový trávník. Můžeme s ním sice počkat až na podzim, ale jarní výsev lépe zakoření. Před samotným zakládáním trávníku musí předcházet podrobné naplánování všech . Když místo ornice použijete písek, vytvoří se vám daleko hustší a odolnější trávník. Je to tím, že jak je písek vzdušnější, vznikne daleko . Na konci jara je zem teplá a vlhká a to jsou ideální podmínky k tomu, aby se rychle ujal právě založený nový trávník. Trávník můžeme zakládat dvěma základními způsoby.


Zvolit je možné přímý výsev nebo travní koberec.

AROS-osiva vám přináší instruktážní video o tom jak si založit kvalitní trávník. Tyto tipy a rady jsou určeny především. Dnešní Rada pro tento den poradí, jak a . Oseva Uni Choceň - drobné balení - rady pro založení trávníku. Zabraňují na daném místě samotnému růstu trávy a znemožňují další. Trávu sejeme od dubna do konce května, nebo na podzim - v září.


Podzim je ideální pro založení hustého zeleného trávníku. Tráva má dostatek vláhy a do jara vytvoří pěkný zelený . Sází se na podzim právě proto, že není už takové teplo a vyrostlá tráva ti neuschne. Jestli je to malá plocha a jste doma, aby jste zalévali tak to problém nebude. Zásady pro založení a údržbu trávníku na podzim. Aneb několik tipů a rad společnosti AROS-osiva jak založit kvalitní trávník.


Konec léta a začátek podzimu je . Krásný trávník je snem mnoha zahrádkářů. Hebký, zelený, bez plevelu. Nejlepší cestou je založení .

KALENDÁŘ Zobrazit podřazené položky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky