pátek 13. února 2015

Bílá vrba

Roste také v severní Africe. Kůra vrby se používá při nemocech z nachlazení a ke snížení teploty. Vrba posiluje oslabené nervy a je účinným prostředkem proti nespavosti a revmatismu.


Na venkově byly tyto dřeviny bohatě využívány – z prutů se pletly nejen velikonoční pomlázky, ale především koše, . Vrba bílá patří mezi nejrozšířenější druhy vrb.

Koruna : mohutná, vetve převislé. Acylpyrin vynalezla vrba bílá. Syntetická kyselina acetylsalicylová, acylpyrin, má stejné složení jako přírodní salicin, obsažený ve vrbové kůře. Normalizace hormonální tvorby, udržování hormonální rovnováhy, optimální relaxace, fyzického i psychického stavu, zdravého spánku. POPIS: Opadavý, dvoudomý, až m vysoký strom, obvykle pouze s . Kůra je v mládí hladká, šedohnědá, později podélně rozpraskaná.


Ovlivňuje močové a trávicí ústrojí.

Jedná se o doplněk stravy. Její velikosti se bát nemusíte, řezem jí udržíte v jakékoliv výšce a vytvarujete do . Výtažek z vrby bílé se získává z kůry stromu vrba bílá. Zadní strana listů tohoto stromu má . Vrba je známá svým pružným dřevem, které se užívá především o Velikonocích. Z větví vrby se pletou pomlázky.


Vrba je tradičně používaná při bolestech hlavy, bolestech kloubů a revmatismu. Salix alba ( vrba bílá ) - Botanická fotogalerie - Prohlížení a vyhledávání fotografií rostlin. Rostlina pochází z čeledi Salicaceae – vrbovité a rodu Salix. Mladé výhony mají jasně oranžovou barvu. Užívá se proti revmatismu a nemocech z nachlazení, ke snížení teploty.


Zevně se uplatňuje hlavně ve formě obkladů při špatně se hojících ranách a . Původ a rozšíření: Evropský a středoasijský druh, na východ zasahuje až po Sibiř. Latinský název: Salix alba. Vrba je strom, který se běžně vyskytuje ve vlhkém prostředí, typicky u rybníků a podél vodních toků.

Matuškova, chodník k Uzavřené ul. Klepnutím na obrázek se můžete. Je to statný opadavý listnatý strom rostoucí na . Vrbu lze užívat při nemocech z nachlazení, ale také jako účinné antirevmatikum. Listy jsou úzké, kopinaté, středně zelené . Areál: mediteránní – temperátní s subkontinentální tendencí.


Popis: Nabízíme kontejnerované sazenice . Někdo stromy kácí, jiný stromy objímá, někomu to nedá a musí na ně šplhat. My je „jen“ obdivujeme a nejraději se na ně díváme nebo . Nejznámějším křížencem je převislý kultivar Tristis, lidově zvaný „smuteční“ vrba. Dále to jsou podobně vypadající kříženci vrby bílé s jinými vrbami, např. Vysazovala se u rybníků a řek pro zpevnění břehů, její dřevo je .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky