čtvrtek 5. února 2015

Dřevokazný hmyz

Popis nejrozšířenějšího dřevokazného hmyzu a škod jež na dřevě způsobují. Poškozuje dřevo přímo i nepřímo. Hmyz klade vajíčka na povrch dřeva, jeho larvy vyhlodávají dřevo pod povrchem a uvnitř.


Dřevokazný hmyz je obávaný škůdce každého dřeva. Charakteristika škůdce Červotoč proužkovaný (Anobium striatum Olivier) Červotoč proužkovaný je - 4mm dlouhý, tmavohnědý, na krovkách má řad rovných .

Mezi škůdce, kteří v našich klimatických podmínkách napadají konstrukční dřevo, patří především dřevokazný hmyz z čeledi Cerambycidae – tesaříkovití a . Největším a nejzávažnějším dřevokazným škůdcem je Tesařík krovový ( Hylotrupes bajulus). Ničí krovy, dřevěné obložení, stěny, záklopy atd. Jak poznáte, že trápí právě vaše obydlí? O škůdcích toho víme hodně.


V našem atlasu vás seznámíme s těmi, na které narážíme nejčastěji. Pro ochranu dřeva se u nás dozvíte, jak správně postupovat proti dřevokaznému hmyzu , broukům a ostatním škůdcům. Charakteristika škodcu Červotoč prúžkovaný (Anobium striatum Olivier) Červotoč prúžkovaný je 3-4mm dlhý, tmavohnedý, na krovkách má radov rovných a .

Larvy dřevokazného hmyzu napadají dřevěné stavební konstrukce, dřevěný nábytek a jiné dřevěné předměty. Larvy vyhlodávají ve dřevě spleť cest a tím . Správně navrženou dřevostavbu není potřeba natírat žádným chemickým nátěrem. V Česku se v současnosti vyskytuje více než tisíc druhů hmyzu. Před- stavují nejpočetnější.


Mnoho lidí podceňuje preventivní ošetření, . Odkládací deska s prasklinou je z jednoho kusu dřeva, dřevo na bocích je opálené a spodní trámek prožraný dřevokazným hmyzem. Pultík tak vytváří zajímavou . Největší škody na zabudovaném dřevě způsobují u většiny druhů dřevokazného hmyzu ne dospělí jedinci, ale jejich larvy, které požírají dřevo . BIOLOGICKÉ NAPADENÍ DŘEVA. Rozdělení kůrovci – na živých stromech pilořitky – naživých stromech tesaříci – dřevo rostlé i zpracované červotoči – dřevo . Chvíli jsem o tom něco hledal a zjistil, že trámy . V naší klimatické oblasti jsou to různí brouci. Jedným z najväčších nebezpečenstiev, ktoré na drevo číhajú je drevokazný hmyz.


Drevo je priamo jeho potravou, Jeho napadnutie je obzvlášť nebezpečné, . Odry-Loučky - Věra a Jaroslav Královi, majitelé vodního mlýnu v Loučkách u Oder, . U nás se nejčastěji setkáme s červotočem umrlčím, proužkovaným či peřenitým.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky