úterý 17. února 2015

Padlí na jabloni

Na mladých výhoncích jabloní se objevuje bělavý povlak. Může to být padlí , které znám z angreštů? Pokud to tak je, jak proti němu bojovat?


Poprvé se ošetřuje v období až . Padlí jabloňové je houbová choroba rostlin způsobená houbou Podosphaera leucotricha, napadající především jabloně.

Je to velmi častá choroba jabloní. Nahlásit další obrázek Nahlaste prosím urážlivý obrázek. Květen je nejvhodnějším obdobím pro ošetření jabloní proti padlí a strupovotosti. PADLÍ jabloňové je velmi častá, téměř stálá choroba jabloní , ale napadá i . Popis: Na listech, letorostech a květech se vytvářejí bělavé moučnaté povlaky.


Dochází k deformacím a zasychání listů i letorostů. Postřiky jsou třeba, dělá se jich šest až osm ročně, bez . Prosím Vás o radu - mám problém s padlím na jabloních.

Moje zahrada má něco přes 1. Padlí je hojně rozšířená choroba způsobovaná mikroskopickými houbami. Původcem padlí jabloní je houba Podosphaera leucotricha. Padlí se nejrychleji šíří v horkém létě a napadá nejrůznější rostliny. Vyskytuje se jak na ovocných dřevinách, jako je réva nebo jabloně , tak na zeleninách, jakým . Moderní fungicid se systémovým účinkem ve formě granulí určen k ochraně proti strupovitosti a padlí jabloní.


Choroba poškozuje listy, plody i květy. Strupovitost a padlí jabloní a hrušní. Nejde o zvláštní biotyp – padlní z hrušně přechází na jabloně a naopak. Napadené listy mají skvrny, které postupně . Padlí jabloně je známo většinou jen ve svém konidiovém stadiu (Oidium farinosum Cooke). Mycelium je přehrádkované, tvoří bílé povlaky na napadených.


Přítomnost padlí je typická bílým povlakem téměř na všech částí rostlin, počínaje stébly travin, listy ovocných. Existují odrůdy jabloní , které jsou padlí odolnější. Dobrý den, letos bych chtěl poprvé své jabloně ošetřit proti padlí a strupoviosti. Chtěl bych se zeptat kdy mám poprvé provést postřik a jaký přípravek mám použít.


Chrání rostlinu před napadením (prevence), ale.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky