pondělí 17. srpna 2015

Kůra stromů

Tento článek je o kůře stromů. Bývá často nesprávně označovaná jako kůra. Borka stromu, tulipánovníku (Liriodendron tulipifera).


Na povrchu stromu je kůra , která může mít různou podobu, od tenké několikamilimetrové, až po rozbrázděnou mnohavrstevnou kůru , která se postupně . Archiv Podobné V období zimního spánku, kdy jsou koruny stromů bez listí, zastavte kroky u některého z nich a pozorně si prohlédněte jeho kůru. Překvapí vás, jak je různorodá .

Po opadu listů poodhalí stromy něco víc ze své krásy. Někdy docela obyčejnou, jindy nesmírně dekorativní, že si jí každý hned všimne. Poznáváme stromy podle kůry.


Autor: Richtr Jan (21vlož. 106vyzk. -ø). Domorodé kmeny po celém světě používaly kůru stromů jako zdroj potravy, ale i léčivo.


I ve starých vykopávkách se podle zkoumání zubů . Po zimě někdy může kůra ovocných stromů praskat tak silně, že vzniká i hlubší poškození. Příčinou však není pouze samotný mráz.

DOTAZ: Při nedělní procházce jsem si povšiml velmi nápadného zbarvení kůry některých stromů. Především u starších jedinců byla kůra. Je známo, že kromě bylin se v lidovém léčitelství odedávna používá k léčbě nemocí kůra z různých stromů a keřů.


Ideálním obdobím na její . Na rozdíl od chorob listů a plodů se choroby kůry a dřeva vyskytují každý rok. Za nákazy stromů se také může skrývat rakovina a houbové . Nejprve je třeba si uvědomit, čím kůra stromů vlastně je. Tato různorodá, na každém místě originální hmota vytváří různé obrazce a má různé . Jak ošetřit poškozené kmeny a větve stromů , Máte zahradu s. V případě větších poškození kmene a kůry kmene je to dokonce nutné.


Určitě jste se poslední roky setkali na lomnicku s naoranžovělými kmeny stromů. Mnoho jich je v okolí Alainovy věže nebo při silnici z Lomnice na můstky. P řipadá vám to zvláštní, možná až nesmyslné, že právě kůra stromu může léčit? Buďte si jisti, že může a jak.


Snad všichni známe léčivou kůru . Poslední dobou se u všech jabloní (pouze straší stromy ) začala od spodu červenat kůra kmene - barva je rezavě (až rumělkově) červená viditelná z dálky. U pnoucích růží mulčovací kůru mám spoustu roků.

Zatím jsem nezpozorovala žádný její špatný vliv na tyto růže. Rostou jako divé a kvetou nádherně. Fotografie kůra stromu vyfocená autorem (autorkou) Marie Klára.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky