čtvrtek 27. srpna 2015

Topol černý

Dorůstá výšky až kolem metrů, dožívá se až několika staletí. Aigiros nigra (L.) Nieuwl. Starší práce považovaly topol černý.


Topol černý vlašský je odrůda (někdy považován za kultivar) topolu černého. Anglicky: Black poplar, Lombardy poplar.

Francouzsky: Peuplier noir. Německy: die Schwarzpappel, der Saarbaum. Výtažky z mladých pupenů i kůra topolu účinně tiší revmatické bolesti kloubů, pomáhají při horečce a doporučují se pacientům, . Tlumí svalové křeče a degenerativní procesy v tkáních. Populus nigra ´Italica´, vel.


QP – sloupovitě rostoucí topol . Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Rosopsida - vyšší dvouděložné rostliny řád . Pod bylinami si obvykle představíme drobné květiny či keře.

Najdou se však i stromy, které se pyšní stejnými léčivými schopnostmi. Kmen je obvykle silně vyvinutý a již nízko nad zemí se masívně větví. Revmatismus, kyselina močová, borelióza.


Vznosný topol je dalším stromem, jehož kůra má léčivé schopnosti. Obsahuje látky, které pomáhají při zánětech, horečce i bolesti. Restaurace Na obci Jistebník, kulturní dům. Sportovní areál TJ Jistebník.


Zahradnictví FLOS je specialista na zahrady. Nabízíme zahrady na klíč, okrasné dřeviny a keře, trvalky, traviny, ale i koření a léčivé rostliny. Cílem projektu bylo zachování a posílení původní populace topolu černého na území CHKO Labské pískovce, CHKO České středohoří v nivě řeky Labe mezi . Popis: dřevo topolu je ohebné,lehké a dobře se štípe,vyrábějí se z něj překližky na nábytek,sudy a bedny,kmen i větve velmi . Areál: mediteránní – temperátní s subkontinentální tendencí. Strom dorůstající výšky až . Je to mohutný strom, může být až m vysoký.


Pokud má štěstí, může se dožít věku až 200 . Tinktura z pupenů Topolu černého - gemmoterapeutikum - pro normální.

Ničeho se nelekejte, není to sen, to se jen semena topolů z nedalekého okolí vydávají na svou cestu za místem, kde vyrostou jejich další generace. Topol na boreliózu, EB virózu, revma, dnu, bolesti kloubů a močové obtíže. Topoľ čierny (s) e Schwarzpappel (n) Black Poplar (a) Peuplier noir (í) Alamo negro (š). Našli jsme celkem návodů pro dotaz: pupeny stromů, topol černý.


Objevte léčivou sílu mladých listů a pupenů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky